Directie

Het Regionaal Seniorenorkest Onderbanken (Beekdaelen) staat vanaf 24 april 2018 onder leiding van dirigent Jo Savelkoul. Hij woont in Obbicht, is sinds zijn 11de jaar actief met blaasmuziek en heeft inmiddels een rijke ervaring op dat gebied. Hij heeft de studie HAFA-directie gevolgd en afgerond aan het conservatorium van Maastricht en begeleidt en dirigeert onze wekelijkse dinsdagrepetities en alle uitvoeringen.

Jo is dirigent van de schoolorkesten van Bs De Kingbeek in Grevenbicht-Obbicht, het gemeenschappelijk jeugdorkest (GJiO) van de harmonieën van Roggel, Haelen en Heijthuijsen en het Senioren Orkest De Kingbeek. Daarnaast geeft hij muziektheorie en orkestvorming aan jeugdige muzikanten.

Hij schrijft en arrangeert muziek voor symfonie-, blaas- en kamerorkest, waaronder de 'Beekdaelen Processiemars', de 'Millennium Mars' en de paso doble: 'El Maestro Mateo'.

Gedurende 10 jaar is hij solo-klarinettist geweest bij het Kerkraads Symfonie Orkest, heeft ook muziek geschreven voor dit orkest en die
onder zijn leiding mogen uitvoeren.